Assalamualaikum. Selamat pagi. Rasa nya tak lambat lagi kan kalau cik yah nak ucap kan selamat hari raya. Heheee. Sori la. Lambat sikit. Busy yang amat-amat. Selamat hari raya semua.
Gambar dari Google
So. Apa cerita raya korang? Best la eh. Cik yah raya rumah mentua. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Semua orang happy. Kata raya. Mesti la happy kan.
Tahun ni kaler tema family cik yah ialah purple. Second time pakai purple. Masa kawen dulu sekali n yang ni sekali. Alhamdulillah cantik. Hehe.
Nah. Ni cik yah belanja gambar. Hehe.
Ok. Macam biasa menu pagi raya mesti la ada rendang, kuah kacang, ketupat nona n lemang kan. Rumah mentua cik yah pun menu sama. Kecuali lemang. Pastu ada dua additional special menus. Yang pertama ialah daging hijau. Daging hijau ni bukan lah menu baru bersempenaan dengan tag line 'mak kau hijau' tu. tak de kena mengena langsung ok. Ni resepi turun temurun. Memang daging tu kaler dia jadi hijau lepas masak. Dia macam sate. Tapi tak ada cucuk lidi. Sedap la of course. Makan sama ketupat nona and kuah kacang. Marvelous.
Haa. Ni la dia. Nampak sedap kan. Memang sedap pun. Nanti cik yah tanya family mentua boleh share resipi tak.
Lagi satu menu special kami ialah laksa pekan. Yang ni favorite husband cik yah. Cik yah kurengg sikit. Makan satu cak pun susah nak abis. Memang menu wajib kat rumah sini. Tempah sampai berkilo-kilo. Diorang kat pekan ni makan laksa guna tangan. Letak laksanya. Ulam-ulamnya. Cili dan belacan. Pastu kuah. Kemudian gaul sebati guna tangan. And makan.
Macam ni lah gaya nya. Resepi tu susah sikit kot. Sebab biasa nya memang tak masak sendiri. Tempah je kat orang kampung.
Tekak cik yah ni dh biasa dengan laksa utagha. So tak berapa la boleh nak masuk dengan laksa nih. Apa pulak menu favorite rumah korang?
Ok la sampai sini dulu eh. Nanti ada masa kita sambung cerita. Dadaaa.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan