Sabtu, Oktober 17, 2015

Aglio Olio Cik Yah.

Happy Sunday yawww. 

Hari ni cik yah share resepi je. Seperti tajuk entry kita, cik yah nak share resepi aglio olio cik yah's style. 

Aglio Olio Cik Yah. 

Bahan-bahan:

1.Spaghetti ikut banyak mana korang nak. Nak guna angel hair ke vermicelli pun boleh. Ikut selera. Rebus dulu ye macam biasa. 

2. Bawang putih. Dalam 4-5 ulas

3. Minyak zaitun. Or korang panggil olive oil. Dalam 2-3 sudu. 

4. Butter. Sikit je. 

5. Udang. Cik yah guna segenggam je. Kupas buang kulit dan kepala. 

6. Ikan dowry. Amik sekeping potong cube. 

7. Chili flakes. Cik yah guna yang Dominos pizza punya je. 

8. Parsley flakes untuk hiasan. 

9. Garam seenak rasa. 

Cara masak:

First panaskan minyak dan butter. Tumis garlic sampai kuning. Masuk ikan dowry. Biar sekejap sampai dia masak. Lepas tu boleh la masukkan udang. Udang ni sat ja. Agak-agak dah masak kita masukkan spaghetti. Gaul rata. Buh garam secubit dua. Tabur chili flakes dan parsley flakes. Gaul rata dan sebati. Siap!!  

Senangkan?? Kejap je masak ni. Rajin ke tidak je. Heheh. Selamat mencuba. Daaa

Tiada ulasan:

Catat Ulasan